Sous vide (בצרפתית: "תחת ואקום", בעברית: סו ויד)

היא שיטת בישול שבה המזון נארז בשקיות ואקום ואז מוכנס לאמבט מים חמים לזמן ארוך הרבה יותר מאשר בבישול רגיל.

הטמפרטורה לרוב נמוכה מאשר בבישול רגיל, בדרך כלל באיזור 55-60 מעלות.

היתרונות בשיטת בישול זו רבים:

בשיטת sous vide ניתן לשלוט באופן מוחלט על הפרמטרים של הבישול ועל רמת העשיה שלו, ולהגיע בכל פעם לתוצאות אחידות וקבועות.

בגלל האטימה של המזון בתוך שקית ואקום, נשמרים כל חלקי המזון (מוצקים ונוזלים) בתוכו ולא הולכים לאיבוד בסיר או במחבת כמו בבישול רגיל.

המזון מתבשל באופן אחיד בפנים ובחוץ, והאיכות שלו נשמרת – המרקם והצבע שלו, וכן כל קשת הטעמים והריחות שלו.

יש בשיטה זו יתרונות בריאותיים מכיוון שאיכות המזון נשמרת ונשמרים הערכים התזונתיים.

בתנאי אחסנה נאותים ניתן לשמור מזון שבושל בשיטה זו לתקופות ארוכות, לפעמים עד 45 יום ויותר.

זו שיטת בישול אלגנטית ופשוטה, בסביבת עבודה נקיה, שמאפשרת חיסכון באנרגיה ובחומרי גלם.

 

סו ויד - הדור הבא של הבישול

 

  Sous Vide cooking is the single greatest advancement in cooking technology in decades 

Heston Blumenthal, Three Michelin Star Chef

 

 

אחידות בצבע ובמרקם לאורך כול הנתח

לחץ על התמונה למעבר לכתבה

לחץ על התמונה למעבר לכתבה

החברה המובילה ביבוא מכונות לתיעוש ואריזת מזון וחומרי אריזה נלווים

053-222-0005